Om diamanten

Carbon Amorphous diamanter og Simulerte lab lagde diamanter 

Hvorfor velge en lab laget diamant? 

Vi tilbyr de fineste lab lagde diamantene på markedet med take på kvalitet og skjønnhet! Lab lagde simulerte diamanter og lab lagde carbon Amorphous diamanter! 

Ekte diamanter er opprettet i en geologisk prosess. Lab-lagde diamanter er produsert av en teknologisk prosess. Lab lagde diamanter er et kostnadsbesparende alternativ til ekte diamanter, som gir en topp ettertrakted gnist og skjønnhet til en mye lavere pris.

De er håndskåret og polert akkurat som diamanter.

Simulerte lab lagde diamanter er ikke som vanlige Cubic Zirconia, de vil ikke få riper eller bli tåkete slik som Cubic Zirconia / syntetiske diamanter gjør. Våre simulerte diamanter vil holde seg fine over tid.

Våre menneske skapte carbon Amorphous diamanter består av millioner av små diamantkrystaller som er bundet eller justert sammen. Disse karbonbindinger er infundert i en krystall som gjør de øvre lagene av steinen til både en simulant og en menneskeskapt diamant. 

Gjennom bruk av ADT (amorf diamantteknologi) tilføres menneskeskapte diamantkrystaller i simulerte krystaller for å skape en diamanttopp som er laget av rene karbon SP3-bindinger. Dette tilfører et tykt lag med organisert gitter på overflaten av disse steinene og lar dem formidle et utseende og en følelse som tilnærmer seg autentiske diamanter. Faktisk er de optiske og fysiske egenskapene de nærmeste en syntetiske diamant kommer til naturlige diamanter. Det øvre laget av karbon gir disse en styrke og gnistrende glans som gjør at de skiller seg ut blant de andre menneskeskapte diamantene også fordi de er så like en naturlig diamant.

Denne diamanten er noe av det nærmeste man kommer en naturlig diamant av lab lagde diamanter. Diamanten har en substans hardhet på 9.8. En naturlig diamant har substans hardhet på 10.  

Klarheten til en Amorphous Diamant

En diamant - enten den er ekte eller syntetisk, fungerer som et prisme, og deler lys i et spektrum eller regnbue av farger som reflekterer dette lyset som fargefliser. Dette kalles en diamants “ild”. Jo mer fargerikt bålet er, desto høyere er fargen på diamanten.

Her har Amorphous diamanten en enorm fordel fremfor alle de andre - både ekte eller syntetisk. En Amorphous diamant har en vakker glans (eller hvit lysretur) og brann. Det er balansert til samme optiske egenskap som glansen og ilden til en feilfri hvit diamant.

Kun ved hjelp av stetoskop kan en med trent øye eventuelt klare å se at det er en lab laget diamant.

De er skapt med tanke på så nøyaktig som mulig å ligne en naturlig diamant og varer som naturlige diamanter ved normal bruksslitasje.

Carbon Amorphous diamanter og Simulerte diamanter skinner og ser bedre ut enn 80% av alle naturlige diamanter der ute og vil holde seg fine i livstid ved normal bruksslitasje. 

Diamantene er satt i solide 14 karat gult gull, 14 karat hvitt gull eller 14 karat rosegull.

Diamantene er feilfrie med utmerket D farge og VVS klarhet. 

Diamantene er 100% konfliktfri.

Diamantsmykket kommer med elegant smykke boks og livstidsgaranti!

Våre Lab lagde simulerte diamanter kommer med sertifikat! 

Alle våre diamantsmykker er helt nye/ubrukte og kommer rett fra produsenten!  

Våre diamamantsmykker med lab-lagde diamanter er laget av de dyktigste håndverkere i bransjen, noe som resulterer i en enestående finish og glansfulle lab-lagde diamanter, excellent cut, ekstremt rene og perfekte diamanter.

Garantien på våre diamantsmykker med lab-lagde diamanter! Dersom du skulle være uheldig å miste en diamant grunnet feil i produksjon eller skade / uhell så erstatter vi diamantsmykket. Vi påpeker at disse smykkene er laget av førsteklasses håndverkere med mange års erfaring i bransjen, dette er det beste produktet i dens kategori på markedet. 

 

En diamant som er forbedret i klarhet er en naturlig diamant som har opphav fra naturen. 

Behandlingen går ut på å fjerne mikropartikler av urenheter i diamanten. Disse mikropartiklene av bitte små sorte prikker blir fjernet med laser for så å bli erstattet med et silikon materiale som har samme optiske egenskap som diamanten selv slik at partiklene der diamanten er forbedret ikke vil synes. Kun en liten del/ mikropartikler av diamanten blir forbedret da det er begrenset på hvor mye man kan forbedre en diamant uten at det vil gå utover substansen i diamanten, dette er vår leverandør veldig nøyaktige på slik at klarhetsforbedringen ikke vil ha noe betydning på substansen i diamanten. 

Kun hoved-diamanten er forbedret i klarhet. På en diamantring med flere diamanter er kun den store / hoved-diamanten forbedret i klarhet, de andre diamantene er ikke klarhetsforbedret. 

Klarhetsforbedrete diamanter er det lite av på det norske markedet og vi ser at det er en del misforståelser rundt disse diamantene. Derfor ønsker vi å informere om viktige fakta her.

GIA ( Verdens ledende anerkjente gemmologiske institutt ) gjorde en omfattende studie der det ble konkludert med at normal slitasje ikke kan påvirke forbedringen i diamanten på noen måte. 

En diamant-test på en klarhetsforbedret diamant viser et resultat på at diamanten er en naturlig diamant. Dette fordi en klarhetsforbedret diamant er en naturlig diamant. 

Vi tilbyr uslåelige priser på våre diamantsmykker! Og i tillegg er en diamant som er forbedret i klarhet et godt alternativ da man får en større diamant til en lavere pris.

Våre klarhetsforbedrete diamanter kommer med livstidsgaranti fra leverandøren. 

Våre diamantringer kommer med GIE diamantsertifikat. 

GIE https://gielab.com/ står som ansvarlige for takst og vurdering av alle våre diamantsmykker.

Alle våre diamantsmykker er selvføkgelig 100% konfliktfrie og har opphav fra Belgia.

 

Om diamanten 

Diamant er en form av karbon som oppstår ved stort trykk. Det er det hardeste av alle naturlige mineraler. Store diamanter er de mest ettertraktede edelstener. Navnet kommer fra det greske ordet αδάμας (adámas), som betyr «uovervinnelig» eller «uknuselig».

Kvalitet Bare tyve prosent av alle diamanter i verden har kvalitet av smykkesten. Det er en innviklet prosess å frembringe og ferdigbehandle en diamant. Man må bryte og behandle gjennomsnittlig 250 tonn malm for å frembringe en diamant på én karat (og det er bare 200 mg). Derfor er det nødvendig med god hjelp av fagfolk – ikke bare for å utvinne diamanten, men også for saging og sliping.

En uslepen diamant er bare et lite krystall som folk flest ikke ville ofre et blikk. Det er diamantsliperens dyktighet som frigjør diamantens ildfulle skjønnhet. Uttrykket en «uslepen diamant» brukes når man vil beskrive noe som gjemmer på en sjelden skjønnhet og bare trenger å slipes og poleres for å bringe den frem.

Farger Diamanter finnes i alle spekterets farger. De fleste diamanter ser hvite ut. Noen ganske få har den krystallklare hvitheten som hos istapper i sollys. De fleste diamanter har en varmere hvithet med nyanser av gult, brunt eller grønt, noen så svake at bare ekspertene kan se dem. Det finnes også diamanter i farger som for eksempel blårødrosagrøntbrunt og sort, og fra helt klar til ugjennomsiktig. De 4 C’ene på engelsk – Carat, Colour, Clarity og Cut – som på norsk betyr karat, farge, renhet og sliping, er de viktigste faktorene som bestemmer kvalitet og pris på en diamant.

Klarheten graderes i en findelt skala fra briljant hvit, via gyllent (litt rust) og lett rosa til totalt opakk(ugjennomsiktig) mer og mindre tjærefarget. Fargestikket er avhengig av hvilke grunnstoffer som var nær kullstoffet og forurenset det i jordens indre, da diamantene ble dannet. Normalt er det de totalt briljante diamantene som regnes som mest verdifulle, men store eksemplarer med fargestikk har også høy pris.

Diamanter er i dag like kostbare og enestående som da bare prinser og konger hadde råd til å bære dem. Diamanten er det hardeste stoff man kjenner til, men er faktisk ikke evigvarende. Den er 85 ganger hardere enn den nærmeste konkurrent, korund, som safirer og rubiner dannes av. Er den først slipt og polert mister den aldri sin skjønnhet.

Optiske egenskaper Den egenskapen som gjør diamanten så spesiell er dens enestående evne til å lede lyset.

  • En av grunnene til dette er diamantens klarhet: Dens evne til å fange inn lyset, la det spille i seg, og sende det tilbake i øyet i en fargebunt, som et prisme. Ingen annen smykkesten har diamantens strålespill.
  • En annen egenskap er diamantens ild: Det flammehav av farger som oppstår når diamanten bryter lyset som passerer gjennom den. Denne egenskapen kalles også spredning, og diamanten har den høyeste spredningsgrad av alle naturlige, fargeløse smykkestener.
  • Strålespill: Det spill av lys som man ser når diamanten beveges – selv aldri så lite. En godt slipt og fasettert diamant fanger opp selv det svakeste lysskjær fra et stearinlys.
  • Og endelig, fasetter: De bittesmå flatene som danner overflaten av hver diamant, og som er forklaringen på stenens ild og klarhet.

Intet kan måle seg med diamanten når det gjelder ild (fargespredning), klarhet, strålespill og hardhet.

På grunn av diamantens optiske egenskaper, er det relativt lett å skille en falsk diamant fra en ekte; lager man en blyantstrek på et papir og legger diamanten over streken, vil den være synlig gjennom en falsk og ikke synlig gjennom en ekte.

Klassisfisering av diamanter Når karbon krystalliseres med kubisk struktur dannes en diamant. Dette gjør enhver diamant unik. En diamants farge, klarhet, slip og vekt bestemmer stenens verdi. Disse omtales gjerne som de fire C`er (fra engelsk color, clarity, cut og carat). Jo bedre diamanten er innen disse 4 kategoriene, jo mer verdifull vil diamanten være.

  • Farge: Diamant finnes i alle farger. Noen mer sjeldne enn andre.
  • Klarhet: Med en lupe kan en øvet fagmann se urenheter. Desto færre urenheter en sten har, jo mer verdifull er den.
  • Slip: En diamantsliper bestemmer slipeformen. Den vanligste slipeformen er en rund briljant med 57 fasetter. Andre slipeformer er: Briljantslip, dråpeformetslip, ovalslip, prinsesseslip, navettslip, hjerteslip, smaragdslip og baguettslip. Slipekvaliten klassifiseres som (engelsk) poor (p), fair [f], good [g], very good [vg] og excellent [e]. Slipekvaliteten har stor innvirkning på prisen.
  • Vekt: karat er vektenheten for en diamant (forkores ct). En karat tilsvarer 0,2 gram. Jo større en diamant er desto mer sjelden er den.

En diamant på 1ct er dermed mer verdt enn to 0,5ct stener av lik kvalitet. 0,10ct=3,0mm. 0,15ct=3,5mm. 0,20ct=3,9mm. 0,25ct=4,2mm. 0,50ct=5,2mm. 1ct=6,6mm.

Fargegrader ifølge internasjonal standard.

Gia skalaS.C.A.N. 
DE R River Fargeløs. Mest sjelden
FG TW Top Wesselton. Fargeløs sjelden hvit.
H W Wesselton Hvit.
I TCr Top Crystal. Lett tonet hvit.
J Cr Crystal. Lett tonet hvit.
L Tc Cape. Tonet hvit.
K C Fra Cape til gul. Tonet hvit.


Klarhetsgrader ifølge internasjonal standard.

F Luperen. Fri for indre og ytre særtegn.
IF Med 10x lupe små ytre særtegn-overflate. Ingen inneslutninger
VVS1 Meget meget små inneslutninger.
VVS2 Meget meget små inneslutninger.
VS1 Meget små inneslutninger.
VS2 Meget små inneslutninger.
SI1 Små inneslutninger.
SI2 Små inneslutninger.
P1 Pique, små synlige inneslutninger.
P2 Pique, større inneslutninger.
P3 Pique, store inneslutninger.

 

Diamant klarhet:

Diamant Klarhetskala

Diamant farge:

Bilderesultat for farge diamant

Diamant slip: 

 

Diamant carat:

Diamant Carat

 

De ulike formene:

Diamant SlipHvordan verdsettes en diamant?

Ingen diamanter er like. Dette gjør det å verdsette diamanter til en vanskelig affære som kun eksperter med lang erfaring kan utføre.

For å sette taksering av diamanter i et brukbart system har vi i dag det man kaller de fire C’ene. Disse står for Clarity, Color, Carat og Cut.

Hver av disse kriteriene er essensielle i prosessen av å verdsette en diamant. Det finnes ikke et menneske på jorden som kan riktig verdsette en diamant bare ved å se den med et nakent øye under ordinært lys.

Under evalueringen av en diamant bruker eksperten et sett med kontrolldiamanter til sammenlikning. Kun under kontrollert kunstig sollys med perfekt hvitt underlag kan fargen til en diamant korrekt bestemmes. Klarheten bestemmes under lupe med 10x forstørrelse. Dette er internasjonale standarder satt av GIA.

We do not have diamond jewelry in stock. Only order-items that are in stock at our supplier abroad. We only pay by bank-transfer. No cash.