Om diamanten

Vi tilbyr et bredt utvalg av diamantsmykker med naturlige diamater! Alle våre diamantsmykker er av høy kvalitet!

 -----------------------------------------

Naturlig diamant

Diamant er en form av karbon som oppstår ved stort trykk. Det er det hardeste av alle naturlige mineraler. Store diamanter er de mest ettertraktede edelstener. Navnet kommer fra det greske ordet αδάμας (adámas), som betyr «uovervinnelig» eller «uknuselig».

Kvalitet Bare tyve prosent av alle diamanter i verden har kvalitet av smykkesten. Det er en innviklet prosess å frembringe og ferdigbehandle en diamant. Man må bryte og behandle gjennomsnittlig 250 tonn malm for å frembringe en diamant på én karat (og det er bare 200 mg). Derfor er det nødvendig med god hjelp av fagfolk – ikke bare for å utvinne diamanten, men også for saging og sliping.

En uslepen diamant er bare et lite krystall som folk flest ikke ville ofre et blikk. Det er diamantsliperens dyktighet som frigjør diamantens ildfulle skjønnhet. Uttrykket en «uslepen diamant» brukes når man vil beskrive noe som gjemmer på en sjelden skjønnhet og bare trenger å slipes og poleres for å bringe den frem.

Farger Diamanter finnes i alle spekterets farger. De fleste diamanter ser hvite ut. Noen ganske få har den krystallklare hvitheten som hos istapper i sollys. De fleste diamanter har en varmere hvithet med nyanser av gult, brunt eller grønt, noen så svake at bare ekspertene kan se dem. Det finnes også diamanter i farger som for eksempel blårødrosagrøntbrunt og sort, og fra helt klar til ugjennomsiktig. De 4 C’ene på engelsk – Carat, Colour, Clarity og Cut – som på norsk betyr karat, farge, renhet og sliping, er de viktigste faktorene som bestemmer kvalitet og pris på en diamant.

Klarheten graderes i en findelt skala fra briljant hvit, via gyllent (litt rust) og lett rosa til totalt opakk(ugjennomsiktig) mer og mindre tjærefarget. Fargestikket er avhengig av hvilke grunnstoffer som var nær kullstoffet og forurenset det i jordens indre, da diamantene ble dannet. Normalt er det de totalt briljante diamantene som regnes som mest verdifulle, men store eksemplarer med fargestikk har også høy pris.

Diamanter er i dag like kostbare og enestående som da bare prinser og konger hadde råd til å bære dem. Diamanten er det hardeste stoff man kjenner til, men er faktisk ikke evigvarende. Den er 85 ganger hardere enn den nærmeste konkurrent, korund, som safirer og rubiner dannes av. Er den først slipt og polert mister den aldri sin skjønnhet.

Optiske egenskaper Den egenskapen som gjør diamanten så spesiell er dens enestående evne til å lede lyset.

  • En av grunnene til dette er diamantens klarhet: Dens evne til å fange inn lyset, la det spille i seg, og sende det tilbake i øyet i en fargebunt, som et prisme. Ingen annen smykkesten har diamantens strålespill.
  • En annen egenskap er diamantens ild: Det flammehav av farger som oppstår når diamanten bryter lyset som passerer gjennom den. Denne egenskapen kalles også spredning, og diamanten har den høyeste spredningsgrad av alle naturlige, fargeløse smykkestener.
  • Strålespill: Det spill av lys som man ser når diamanten beveges – selv aldri så lite. En godt slipt og fasettert diamant fanger opp selv det svakeste lysskjær fra et stearinlys.
  • Og endelig, fasetter: De bittesmå flatene som danner overflaten av hver diamant, og som er forklaringen på stenens ild og klarhet.

Intet kan måle seg med diamanten når det gjelder ild (fargespredning), klarhet, strålespill og hardhet.

På grunn av diamantens optiske egenskaper, er det relativt lett å skille en falsk diamant fra en ekte; lager man en blyantstrek på et papir og legger diamanten over streken, vil den være synlig gjennom en falsk og ikke synlig gjennom en ekte.

Klassisfisering av diamanter Når karbon krystalliseres med kubisk struktur dannes en diamant. Dette gjør enhver diamant unik. En diamants farge, klarhet, slip og vekt bestemmer stenens verdi. Disse omtales gjerne som de fire C`er (fra engelsk color, clarity, cut og carat). Jo bedre diamanten er innen disse 4 kategoriene, jo mer verdifull vil diamanten være.

  • Farge: Diamant finnes i alle farger. Noen mer sjeldne enn andre.
  • Klarhet: Med en lupe kan en øvet fagmann se urenheter. Desto færre urenheter en sten har, jo mer verdifull er den.
  • Slip: En diamantsliper bestemmer slipeformen. Den vanligste slipeformen er en rund briljant med 57 fasetter. Andre slipeformer er: Briljantslip, dråpeformetslip, ovalslip, prinsesseslip, navettslip, hjerteslip, smaragdslip og baguettslip. Slipekvaliten klassifiseres som (engelsk) poor (p), fair [f], good [g], very good [vg] og excellent [e]. Slipekvaliteten har stor innvirkning på prisen.
  • Vekt: karat er vektenheten for en diamant (forkores ct). En karat tilsvarer 0,2 gram. Jo større en diamant er desto mer sjelden er den.

En diamant på 1ct er dermed mer verdt enn to 0,5ct stener av lik kvalitet. 0,10ct=3,0mm. 0,15ct=3,5mm. 0,20ct=3,9mm. 0,25ct=4,2mm. 0,50ct=5,2mm. 1ct=6,6mm.

Fargegrader ifølge internasjonal standard.

Gia skalaS.C.A.N. 
DE R River Fargeløs. Mest sjelden
FG TW Top Wesselton. Fargeløs sjelden hvit.
H W Wesselton Hvit.
I TCr Top Crystal. Lett tonet hvit.
J Cr Crystal. Lett tonet hvit.
L Tc Cape. Tonet hvit.
K C Fra Cape til gul. Tonet hvit.


Klarhetsgrader ifølge internasjonal standard.

F Luperen. Fri for indre og ytre særtegn.
IF Med 10x lupe små ytre særtegn-overflate. Ingen inneslutninger
VVS1 Meget meget små inneslutninger.
VVS2 Meget meget små inneslutninger.
VS1 Meget små inneslutninger.
VS2 Meget små inneslutninger.
SI1 Små inneslutninger.
SI2 Små inneslutninger.
P1 Pique, små synlige inneslutninger.
P2 Pique, større inneslutninger.
P3 Pique, store inneslutninger.

 

Diamant klarhet:

Diamant Klarhetskala

Diamant farge:

Bilderesultat for farge diamant

Diamant slip: 

 

Diamant carat:

Diamant Carat

 

De ulike formene:

Diamant SlipHvordan verdsettes en diamant?

Ingen diamanter er like. Dette gjør det å verdsette diamanter til en vanskelig affære som kun eksperter med lang erfaring kan utføre.

For å sette taksering av diamanter i et brukbart system har vi i dag det man kaller de fire C’ene. Disse står for Clarity, Color, Carat og Cut.

Hver av disse kriteriene er essensielle i prosessen av å verdsette en diamant. Det finnes ikke et menneske på jorden som kan riktig verdsette en diamant bare ved å se den med et nakent øye under ordinært lys.

Under evalueringen av en diamant bruker eksperten et sett med kontrolldiamanter til sammenlikning. Kun under kontrollert kunstig sollys med perfekt hvitt underlag kan fargen til en diamant korrekt bestemmes. Klarheten bestemmes under lupe med 10x forstørrelse. Dette er internasjonale standarder satt av GIA.

 ------------------------------------------------------------------------------ 

Discover Clarity Enhanced Diamonds

Clarity Enhanced diamonds are enjoying tremendous popularity now for some very good reasons. If you don’t know anything about clarity enhanced diamonds, you’ll be pleased to learn that not only are they earth mined diamonds; but their beauty and attractive price make them some of the most coveted diamonds today.

What Does Clarity Enhanced Mean?

The phrase clarity enhanced simply means that a diamond has undergone a specialized treatment in the laboratory to raise its clarity grade. While it may have started out exhibiting a lower clarity grade, with enhancement treatment, the inclusions are removed so that the clarity grade is improved. These diamonds after clarity enhancement radiate a brilliance and sparkle just like higher priced diamonds. But because of its specialized treatment, it will cost you less than non-enhanced diamonds of the same clarity grade.

Today, more and more savvy diamond shoppers are considering clarity enhanced diamonds because they offer tremendous value. The surprising fact is, that consumers will be able to purchase a larger more brilliant diamond than they ever dreamed possible by choosing a clarity enhanced diamond—all while staying on budget. It makes perfect sense to do this. 

Value and Beauty with Clarity Enhanced Diamonds

Anyone would like a large sparkling diamond; but often they find their hard-earned money does not go that far when they begin shopping for a Diamond ring or other diamond jewelry. So, after you learn the prices of 1-carat diamonds and even larger diamond sizes, take a look at the very attractive prices found with larger clarity enhanced brilliant diamonds.  You’ll be very pleased with the quality and prices found with clarity enhanced diamonds. These are diamonds to enjoy for the rest of your life!

 

Naturlig diamant som er klarhetsforbedret

En diamant som er forbedret i klarhet er en naturlig diamant som har opphav fra naturen. 
 

Behandlingen går ut på å fjerne mikropartikler av urenheter i diamanten. Disse mikropartiklene av bitte små sorte prikker blir fjernet med laser for så å bli erstattet med et silikon materiale som har samme optiske egenskap som diamanten selv slik at partiklene der diamanten er forbedret ikke vil synes. Kun en liten del/ mikropartikler av diamanten blir forbedret da det er begrenset på hvor mye man kan forbedre en diamant uten at det vil gå utover substansen i diamanten, dette er vår leverandør veldig nøyaktige på slik at klarhetsforbedringen ikke vil ha noe betydning på substansen i diamanten.  

Kun hoved-diamanten er forbedret i klarhet. På en diamantring med flere diamanter er kun den store / hoved-diamanten forbedret i klarhet, de andre diamantene er ikke klarhetsforbedret.  

Klarhetsforbedrete diamanter er det lite av på det norske markedet og vi ser at det er en del misforståelser rundt disse diamantene. Derfor ønsker vi å informere om viktige fakta her.

GIA ( Verdens ledende anerkjente gemmologiske institutt ) gjorde en omfattende studie der det ble konkludert med at normal slitasje ikke kan påvirke forbedringen i diamanten på noen måte. 

En diamant-test på en klarhetsforbedret diamant viser et resultat på at diamanten er en naturlig diamant. Dette fordi en klarhetsforbedret diamant er en naturlig diamant. 

Vi tilbyr uslåelige priser på våre diamantsmykker! Og i tillegg er en diamant som er forbedret i klarhet et godt alternativ da man får en større diamant til en lavere pris.

Våre klarhetsforbedrete diamanter kommer med livstidsgaranti fra leverandøren.  

Våre diamantringer kommer med GIE diamantsertifikat. 

GIE https://gielab.com/ står som ansvarlige for takst og vurdering av alle våre diamantsmykker.

Alle våre diamantsmykker er selvføkgelig 100% konfliktfrie og har opphav fra Belgia. 

Oppdag Clarity Enhanced Diamonds

Klarhetsforbedrede diamanter nyter en enorm popularitet i dag av noen veldig gode grunner. Hvis du ikke vet noe om klarhetsforbedrede diamanter, vil du gjerne vite at de ikke bare er jordutvunnede diamanter; men deres skjønnhet og attraktive pris gjør dem til noen av de mest ettertraktede diamantene i dag.

Hva betyr forbedret klarhet?

Uttrykket "klarhet forbedret" betyr ganske enkelt at en diamant har gjennomgått en spesialisert behandling i laboratoriet for å øke klarhetsgraden. Selv om det kan ha startet med å vise en lavere klarhetsgrad, med forbedringsbehandling, fjernes inneslutningene slik at klarhetsgraden forbedres. Disse diamantene med etter forbedret klarhet utstråler en glans og glitrer akkurat som en dyrere diamant. På grunn av den spesialiserte behandlingen vil den koste deg mindre enn ikke-forbedrede diamanter med samme klarhetsgrad. 

I dag vurderer flere og flere erfarne diamantkunder diamanter med klarhet forbedring fordi de tilbyr en høy verdi. Det overraskende faktum er at forbrukere vil være i stand til å kjøpe en større og mer briljant diamant enn de noen gang hadde drømt om mulig ved å velge en diamant med bedre klarhet og samtidig holder budsjettet.

Dette er diamanter du kan glede deg over resten av livet!

 

We do not have diamond jewelry in stock. Only order-items that are in stock at our supplier abroad. We only pay by bank-transfer. No cash.